Рубрики
Начало » Коронавирус » Над половината учители в Нидерландия искат по-строги мерки в училищата

Над половината учители в Нидерландия искат по-строги мерки в училищата

Холандските учители искат класовете да са по-малки, за да се спазва дистанция

amsterdam-1643644_640

 

55% от учителите в Нидерландия смятат, че не е безопасно да продължават да преподават както досега в препълнени класни стаи, сочи проучване, цитирано в холандските медии.

 

Учителите споделят, че им е трудно да наложат спазване на социална дистанция от 1,5 метър в пълна класна стая. Също така смятат, че учениците са твърде спокойни, когато носят маски и не спазват дистанция. Настояват за по-строги и сериозни мерки в училищата.

 

Едно от исканията на учителите:

 

„Класовете да са наполовина. Така ще може да се осигури по-безопасна среда и социална дистанция от 1,5 метър“.

 

Учителските профсъюзи алармират, че страхът на учителите за собственото им здраве не се приема сериозно от управляващите. Синдикатите настояват правителството да вземе по-строги мерки за класните стаи.

 

Образователният министър обаче не е съгласен да се налагат нови мерки. Според него, намаляването на броя на учениците в класната стая не е оправдано. Той призова учениците да спазват по-добре настоящите правила и да стоят на дистанция от учителите си.

 

В Нидерландия продължава да ми прави много добро впечатление колко много проучвания на общественото мнение има. Особено около кризата с коронавируса постоянно се реализират такива и въз основа на тях се обсъждат мерки и решения.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".