Рубрики
Начало » Коронавирус » Учители: „Прагът от 15% за преминаване към онлайн обучение е опасен за живота и здравето“

Учители: „Прагът от 15% за преминаване към онлайн обучение е опасен за живота и здравето“

 

solution-3717893_640

 

„Изискването за 15% деца със симптоми за преминаване към онлайн обучение е праг, който е опасен за живота и здравето“, заявяват от „Учители за безопасно образование“, които изпратиха прессъобщение до медиите. В него те настояват за безопасна среда на работа и за преминаване към обучение от разстояние до края на 2020 г.

„Преди началото на учебната година поискахме от МОН пречистватели за въздуха, плексигласови прегради, безплатни тестове за учители и ученици, лични предпазни средства. Част от тях се приеха като „препоръчителни“ мерки, но реално не ги получихме. Шлемът и маската от плат са неефективни. Нужно е предпазно облекло. Плащаме си тестовете.  За тестове и маски FFP3 ли работим? Безопасната среда е задължителна по закон. Да преминем на дистанционно обучение до края на 2020 години и да подготвят класните стаи. Вентилационни системи са крайно необходими. Декември ще отваряме прозорците непрекъснато ли?“

Учителите са засегнати от думите на образователния министър Красимир Вълчев, че има психоза. Те му отвръщат, че „поставят диагноза на ситуацията в училищата – будна кома„.

 

Ковид кризата роди феномени в комуникацията в образователната сфера. Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, учителски и родителски групи редовно изпращат прессъобщения до медиите. Министърът на образованието Красимир Вълчев пък им отговаря с редовни телевизионни участия.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".