Рубрики
Начало » Коронавирус » Указания от доц. Кунчев за провеждане на матурите в 7 и 12 клас

Указания от доц. Кунчев за провеждане на матурите в 7 и 12 клас

 

125 su klasna staya

 

Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев е изпратил писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев с указания как да се действа по време на Националното външно оценяване в 7 клас и на Държавните зрелостни изпити в 12 клас, ако се установи ученик със симптоми на коронавирус.

 

pismo

 

Трябва да се има предвид, че някои симптоми може да са в следствие на емоционалното напрежение или пък на сезонните алергии, посочва в края на писмото си доц. Кунчев.

 

Писмо на Главения държавен инспектор

 

Зрелостниците няма да бъдат с маски през цялото време. Ще могат да ги свалят по време на изпита. Това е заявил министърът на образованието Красимир Вълчев пред „24 часа“.

 

Американският колеж е отправил запитване преди време точно по този въпрос – дали учениците да бъдат с маски по време на приемния изпит в училището на 6 юни. В момента не съществува официален документ, който тълкува задълженията на учениците дали да бъдат с маски по време на изпита,  уточняват от училището. Въз основа на днешното интервю в „24 часа“ от Американския колеж пишат до кандидатите си, че смятат най-новото изказване на просветния министър за официална позиция на МОН, която ще бъде приложена и за изпитите в 7 клас. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".