Рубрики
Начало » Коронавирус » Пенсилванският университет отмени престоя и обучението в кампуса като допълнителна мярка срещу коронавируса

Пенсилванският университет отмени престоя и обучението в кампуса като допълнителна мярка срещу коронавируса

 

1024px-College_Hall_U_Penn

 

Престижният Пенсилвански университет, който е част от т.н. „Бръшлянова лига“, затяга още повече мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус, съобщи за Данибон от САЩ Веселина Миланова, майка на първокурсничка в учебното заведение. Последната промяна е, че се отменя за неопределено време обучението и престоят на студенти в кампуса. Университетът се надяваше да успее да предложи хибридно обучение в малки групи, а студентите да имат право да са в общежитията и да общуват помежду си Лекциите през есенния семестър ще са само онлайн.

 

Веселина Миланова:

 

Данибон, отново има промяна в плана – Pennsylvania University изпратиха мейл, че се отменя за неопределено време обучението и престоят на студенти в кампуса. Ще се допускат само единични случаи на международни студенти, които нямат условия за онлайн обучение от вкъщи. За съжаление социалните контакти ще си останат само виртуални на този етап. Май това важи за всички училища и университети в Пенсилвания. Но доколкото разбрах и други университети от Бръшляновата лига в други щати са предприели същата стратегия или напълно са затворили кампусите си за студенти.

 

Жалко е да, но може би така е по-добре предвид ситуацията и очакващата се нова вълна наесен! В крайна сметка здравето е приоритет за всички и ръководствата са наясно, че ще е трудно да поемат този риск, тъй като те носят отговорност за здравето и безопасността на студентите си.

 

 

В престижния университет учат няколко много успешни българчета. Поне три от тях са възпитаници на Американския колеж в София.

 

Веселина Миланова е и гост-блогър в Данибон. Нейна статия можете да прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".