Рубрики
Начало » Коронавирус » Частно училище „Увекинд“ преминава на онлайн обучение – „въпреки нерешителността на МОН“

Частно училище „Увекинд“ преминава на онлайн обучение – „въпреки нерешителността на МОН“

Въпреки МОН

https://www.facebook.com/UwekindInternationalSchool

https://www.facebook.com/UwekindInternationalSchool

 

„Въпреки нерешителността на МОН, взехме трудното, но отговорно решение да използваме предстоящата есенна ваканция и от утре (28.10.2020 г.) до следващия петък (06.11.2020 г.) училището да премине в дистанционен режим на работа“, съобщават от Частно училище „Увекинд“.

Скъпи родители,

Изправени сме пред сериозното предизвикателство да вземем решение за нашата общност в трудно време.

За нас като родители, учители и създателки на Увекинд най-важно винаги е било да опазим на първо място живота и здравето на нашите деца, и да запазим целостта на нашата общност, включваща тях, вас и учителите ни непокътната.

Затова, въпреки нерешителността на МОН, взехме трудното, но отговорно решение да използваме предстоящата есенна ваканция и от утре (28.10.2020 г.) до следващия петък (06.11.2020 г.) училището да премине в дистанционен режим на работа.

С включените в този период 5 учебни дни и още 7 почивни (ваканция+ 2 уикенда) се събират общо 12 дни, които ще позволят на всяко семейство да се изолира, ако реши, като в същото време няма да нарушаваме учебния ритъм на децата.

Есенната ваканция е от петък (30.10.2020 г.) до вторник (03.11.2020 г.) включително, като очакваме учениците обратно присъствено на училище на 09.11.2020 г. (понеделник).

Обучението в електронна среда ще се осъществява, като учениците се включват в Google Meet чрез линковете в Google Classroom.

В случай на затруднения при влизането в Google Meet, не се колебайте да се свържете с класния ръководител на Вашето дете или да ни пишете на [email protected]

Напомняме, че в Google Meet е задължително учениците да са с включена камера. Можете да си припомните и нашия Uwekind Netiquette.

Ще продължим да ви информираме своевременно за всяко развитие на епидемиологичната обстановка, което засяга общността ни.

Благодарим ви за добронамереността и за подкрепата в това трудно, но важно решение!

Вярваме, че заедно нашата общност, която показа завидна сила при Голямата карантина от март до юни’20, ще успее да премине през тази учебна година без страх през малките предизвикателства, които ни предстоят.

С пожелание за здраве и спокойни дни,

Зарина, Юлия и целият екип на Увекинд – училището на Вашето дете

 

В средите на родителите, интересуващи се от частно образование, Увекинд е със слава на училище, което успява да взема алтернативни решения и доста често да се откроява като начин на мислене.

 

 

Скъпи родители,
Изправени сме пред сериозното предизвикателство да вземем решение за нашата общност в трудно време.

За…

Posted by Uwekind International School on Tuesday, October 27, 2020

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЧУ „Образователни технологии“ преминава на онлайн обучение;Мария Амзина, създател на „ОТ“: „Всеки поема своята отговорност. Аз поемам моята!“

 

Ако има и други училища, които преминават на онлайн обучение (извън случаите за гимназиите), моля, пишете ми на [email protected] Ще ви помоля да ми предоставите и линк с новината/съобщението към сайт или Фейсбук страница. 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".