Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Здравният министър: Ваксинирането на учителите се отлага за известно време

Здравният министър: Ваксинирането на учителите се отлага за известно време

В София дори по план е трябвало ваксинацията да е в началото на февруари

teacher-5560962_640

 

Ваксинирането на учителите се отлага за известно време, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от „24 часа“. Най-вероятно няма да започне в края на тази седмица, както е било по план. Дори по план ваксинирането на учителите в София е трябвало да започне в началото на февруари, става ясно от изказване на директора на 119 СУ по Нова телевизия. За 4 февруари се обсъжда връщане на част от големите ученици.

 

Причината за известното отлагане на ваксинацията на учителите е заради намалената доставка на ваксините.

 

По думите на директора на 119 СУ Диян Стаматов по Нова телевизия в училищата се правят два списъка – на желаещите да се тестват и на желаещите да се ваксинират.

 

Още преди да стане ясно, че ваксинираенето на учителите може да се отложи за известно време, Диян Стаматов сподели какво са обсъждали днес на работна среща между здравния и образователния министър. В София по план се очаквало ваксинацията на учителите да започне по-късно в сравнение с другите градове – около началото на февруари, тъй като все още има много медици, които трябва да бъдат ваксинирани.

 

Точно тази сутрин се обсъждаше връщането на част от големите ученици от 4 февруари. Предвижда се решение да се вземе на 28 януари. Намерението е да се върнат не повече от 38-40% от учениците и това най-вероятно ще са 7, 8 и 12 клас. Предложението на МОН е те да учат 2-3 седмици присъствено, а после да са онлайн. Това е алгоритъмът за редуване на класовете. Когато едни класове са присъствено – други са онлайн и после се сменят.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".