Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Връщането на големите ученици в училище трябва да е след първата вълна на ваксиниране на учителите

Връщането на големите ученици в училище трябва да е след първата вълна на ваксиниране на учителите

 

119 SOU

 

„Връщането на големите ученици в училище трябва да е след първата вълна на ваксиниране на учителите. Това е нагласата на директори и учители“, споделя директорът на 119 СУ Диян Стаматов в голямо интервю за „Монитор“.

 

В разговорите ми с колеги директори и учители те споделят, че са на мнение, че трябва да се изчака до първата голяма вълна на ваксиниране на учителите. Така ще се намалят максимално притесненията сред педагозите, които имат такива…

 

Най-добре е да продължим дистанционни формат до първата голяма вълна на ваксиниране на учители. Тя евентуално ще съвпадне и с очакваната традиционна вълна от грип А и грип Б. Разумно и правилно е малко изчакване от здравословен аспект.

 

Според Диян Стаматов малките ученици трябва да са в училище, тъй като при тях ограмотяването е трудно в електронна среда.

 

Известният директор дава висока оценка на дистанционно обучение в България.

 

Моето категорично мнение е, че продължаваме да правим успешно дистанционно обучение спрямо Европа. То е на база разговорите ми с колеги за практиката в различни страни. В България се води ефективно онлайн обучение в повече от 70% от училищата.

 

20 ученици от началните класове в 119 СУ са подали документи за обучение в електронна среда след връщането на 1-4 клас в класните стаи. Повечето молби са от понеделник.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".