Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Здравното министерство след среща с образователния министър: „Все още е рано да се вземат окончателни решения“

Здравното министерство след среща с образователния министър: „Все още е рано да се вземат окончателни решения“

21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират

sreshta-mz-mon-11-01-2021.jpg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

 

„Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения“, съобщават от пресцентъра на здравното министерство след среща на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

 

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал, информират от здравното министерство.

 

21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните

 

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".