Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Красимир Вълчев: Вариантът „всички ученици в клас“ в момента не е актуален

Красимир Вълчев: Вариантът „всички ученици в клас“ в момента не е актуален

 

classroom-2787754_640

 

Вариантът „всички ученици в клас“ в момента не е актуален, заяви образователният министър Красимир Вълчев по бТВ. Така той отговори на въпроса дали има вариант всички класове едновременно да се върнат в класните стаи.

 

По-скоро за този вариант бихме могли да говорим през пролетта.

 

От 4 февруари присъствено се връщат 7, 8 и 12 клас. Те ще учат в училище за две седмици. След това ще преминат отново на онлайн обучение, за да дойдат другите класове.

 

Screenshot from 2021-01-26 20:34:14

 

„Не знаем как ще се развие ситуацията“, сподели министърът.

 

Февруари-март продължават да са трудни месеци. Все още е студено. Все още няма да имаме групов ефект от ваксинацията. Не говоря за групов имунитет, а за някакъв ефект от ваксинацията.

Ще имаме ефект от ваксинацията едва през април-май.

Остава да се надяваме, че през тези два месеца няма да се влоши ситуацията. Ще можем на принципа на редуването да върнем част от учениците.

 

В заповедта на здравния министър редуването е до 17 март. Не вписано какво следва след това. От днешното изказване на образователния министър става ясно, че февруари-март ще се разчита на редуване с надеждата април-май нещата да се подобрят.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".