Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Директорът на 119 СУ: „От началото втория срок може да започне поетапно връщане на големите ученици“

Директорът на 119 СУ: „От началото втория срок може да започне поетапно връщане на големите ученици“

Трябва да се изчака първата вълна на ваксинация на учителите и тогава да се връщат големите ученици

119 SOU 3

 

„От началото втория срок може да започне поетапното връщане на големите ученици в училище“, каза по БНР Диян Стаматов, директор на 119 СУ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета. „Но не изведнъж, а стъпаловидно с отделните класове и за известно време и отново да има превключване на дистанционно обучение“, допълни той.

 

Трябва да се изчака първата вълна на ваксинация на учителите, за да се създаде известно спокойствие у тях, тъй като много силно притеснение има у преподавателите в прогимназиален и гимназиален етап.

Ако това се случи, както са очакванията, преди края на този месец съвсем спокойно поетапно от февруари нататък, от началото на втория учебен срок е възможно започването връщането на ученици.

Но не изведнъж, а стъпаловидно с отделните класове. Приоритетно 7, 12, 5 клас.

Без да има силно струпване на ученици, а само събиране за известно време и отново превключване към дистанционен формат за кратък период от време. 

 

 

В 119 СУ само 16 учители от 120 са изявили желеание да се ваксинират. Стаматов е един от тях. Той очаква до края януари да се ваксинират около 15-20% от учителите у нас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".