Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Възпитаник на Американския колеж отговаря за безопасността на ваксината на Pfizer

Възпитаник на Американския колеж отговаря за безопасността на ваксината на Pfizer

 

virus-1812092_640

 

Възпитаник на Американския колеж отговаря за безопасността на ваксината на Pfizer. Това е д-р Елиас Озиолор. За това става ясно от обширна статия в „24 часа“, в която се разказва за младия учен и за баща му – д-р Мишел Озиолор, който е сред първите ваксинирани у нас.

 

Д-р Елиас Озиолор е роден в Разград, но на 13-годишна възраст напуска града, за да учи в Американския колеж в София, става ясно от разказа на баща му. След това учи в университети в САЩ. Има докторантура от Baylor University. Продължава в University of California, Davis. Учи и MBA.

 

От януари 2019 г. д-р Елиас Озиолор е началник на лабораторията на Pfizer, която отговаря за токсичността и безопасността на ваксината.

 

Д-р Мишел Озиолор е началник на АГ отделението в болницата в Разград. Майката на младия учен – Наталия Озиолор, се ваксинирала веднага след съпруга си. Тя е стоматолог. Бащата е с ливански корени. Със съпругата си се запознават в Медицинския университет в София.

 

Цялата статия прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".