Рубрики
Начало » Коронавирус » Забавяне в осъществяването на контакт между столично училище и РЗИ е довело до забавянето на карантинирането на контактните лица

Забавяне в осъществяването на контакт между столично училище и РЗИ е довело до забавянето на карантинирането на контактните лица

Директорите имат правомощия да карантинират паралелките

 

125 su stulbi

 

Заради забавяне в осъществяването на контакт между столично училище и РЗИ е било забавено и поставянето под карантина на контактните лица, алармира Офнюз.

 

Директорите имат правомощения сами да карантинират паралелка, ако в нея има ученик с коронавирус. Здравният експерт след това ще дойде да направи допълнителен анализ на обстановката. Но що се отнася до паралелката, няма място за двоумение, обясни образователният министър Красимир Вълчев, цитиран от novini.bg.

 

 

В случай на коронавирус в училищата директорите ще имат бърза връзка през Регионалните управления на образованието с експертите в Регионалните здравни инспекции, допълни министърът на образованието. Имат изградени и чат групи за по-бърза комуникация. До тази процедура се е стигнало след като става ясно, че директори на училища трудно се свързват със здравните инспектори.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".