Рубрики
Начало » Коронавирус » Забранява се влизането на територията на България на пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

Забранява се влизането на територията на България на пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

От 00.00 часа на 21 декември 2020 г. до 31.01.2021 г.

 

london-938880_640

 

От 00.00 часа на 21 декември 2020 г. до 31.01.2021 г. се забранява влизането на територията на България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, нарежда със заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, съобщава в прессъобщение здравното министерство.

 

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства. Обръщаме внимание, че при пристригането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

 

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

 

Пълният текст прочетете тук:

 

Заповед от 20 декември 2020 г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".