Рубрики
Начало » Коронавирус » Холандски КОВИД експерти: Затворете всички училища в Нидерландия

Холандски КОВИД експерти: Затворете всички училища в Нидерландия

 

amsterdam-2799491_640

 

Учениците в Нидерландия вече са група, сред която бързо се разпространява коронавирусът. Поради това здравни експерти призовават правителството незабавно да затвори училищата, съобщава NL Times.

 

Анализите за периода между 5 и 11 октомври сочат 8% от тези, които са с положителни проби, са младежи на възраст между 12 и 17 години. Ако се добавят и тестовете на 18-годишните, ще стане ясно, че 10% от всички положителни в страната са гимназисти.

 

Според експертите още по-тревожни са и други факти.

 

Над 10% от всички гимназисти, тествани за коронавирус, са с положителни резултати.

14% от учениците в основното образование, тествани за КОВИД, са положителни.

 

Досега в 67 училища в Нидерлнадия е имало по повече от 10 случая на коронавирус.

 

„Нидерландия е от малкото държави в света, където учениците ходят на училище без да има сериозни мерки. Не се спазва социална дистанция от 1,5 м. В момента не се знае изобщо какво се случва в училищата и какво е разпространението на заразата. По тази причина е най-добре те да бъдат затворени за 2 седмици. Ако бройката намалее през този период, можете след това отново да ги отворите спокойно“, съветват КОВИД експертите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".