Рубрики
Начало » Коронавирус » „Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага“ – здравният министър пред „Свободна Европа“

„Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага“ – здравният министър пред „Свободна Европа“

 

20210313_181159

 

„Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага„, разкри здравният министър Костадин Ангелов в подробно интервю за „Свободна Европа“.

 

„Ние постигнахме най-добри резултат в целия Европейски съюз с най-нисък индекс на строгост на мерките. С вървене по ръба на бръснача. Тоест нисък индекс на строгост – завидни резултати„, увери Ангелов.

 

Костадин Ангелов в интервю за „Свободна Европа“:

 

Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага.

Българският модел е следният:

Ние постигнахме най-добри резултат в целия Европейски съюз с най-нисък индекс на строгост на мерките.

С вървене по ръба на бръснача, както много пъти съм казвал.

Тоест нисък индекс на строгост – завидни резултати.

Ние стигнахме до последни нива на заболяемост и в средата на всички страни по смъртност.

Също така една част от българския модел, който ние приложихме първи, беше зелените коридори, които започнаха да прилагат и в Германия.

 

Препоръчвам ви да прочетете интервюто с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов по „Свободна Европа“. В него ще разберете защо са отворени заведенията на 1 март и кой е идеологът на това деяние, защо са поръчани повече ваксини от определена компания, кои са ваксинираните във 3-та фаза и още много други интересни теми, които вълнуват всички. Прочетете го тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".