Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: „Няма място за притеснение! Няма нужда от допълнителни мерки за цялата страна!“

Здравният министър: „Няма място за притеснение! Няма нужда от допълнителни мерки за цялата страна!“

Ангелов: „Важно е решенията да са справедливи за хората, защото освен физическо, има психическо и социално здраве“

emoji-3202677_640

 

Няма място за притеснение и не е необходимо въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, които да важат за цялата страна„, каза здравният министър Костадин Ангелов, цитиран в съобщение на сайта на министерството на здравеопазването.

 

Важно е решенията да са справедливи за хората, защото освен физическо, има психическо и социално здраве„, допълни Ангелов. Още в четвъртък на брифинга министърът обяви колко е важно освен физическото, но и психическото и социално здраве.

 

Два пъти дневно, на всеки 12 часа, здравните власти анализират показателите, свързани с разпространението на коронавируса у нас, в т. ч. и на ниво региони.

В области като Варна и Велико Търново заболяемостта е под 200 на 100 хил. души население, но има и региони, в които показателят е 400 на 100 хил.

Затова нови мерки трябва да се прилагат на локален принцип.

 

Лек натиск върху болниците се отчита в областите Бургас и Шумен, в град Кюстендил,  както и по отношение на няколко лечебни заведения в София.

 

Болниците са подготвени, снабдени са с лични предпазни средства, дезинфектанти, кислород и медикаменти.

 

Коронавирусът може да бъде спрян единствено чрез ваксината, убеден е Ангелов. Той „изрази удовлетвореността си от хода на ваксинационната кампания“, пише още в прессъобщението.

 

Над 60 000 са гражданите, регистрирали се в портала за ваксина срещу COVID-19.

 

„За съжаление, хакерските атаки към портала продължават. Не мога да разбера каква е идеята. Очевидно някой иска да се провалим, но няма да се случи“, не скри възмущението си министърът, посочват от пресцентъра му.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".