Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Здравният министър: Преди средата на февруари няма да си позволим да вземем решението дали всички ученици в малките населени места да се върнат присъствено

Здравният министър: Преди средата на февруари няма да си позволим да вземем решението дали всички ученици в малките населени места да се върнат присъствено

 

back-to-school-1576790_640

 

 

Няма да си позволим да вземем решението (за присъствено обучение на всички ученици в малките населени места) преди средата на този месец, когато ще са минали 14 дни, когато да имаме реална преценка как вървят нещата, това заяви здравният министър Костадин Ангелов на журналистически въпрос. Днес премиерът Бойко Борисов настоя за присъствено обучение на всички ученици в малките училища в малките населени места.

 

Проф. Костадин Ангелов:

 

Ние обсъждаме всички възможности във всички системи, които са в България – здравеопазване, образование, култура, спорт, икономика, навсякъде, където е възможно да променяме да затягаме или разхлабваме мерките. В случая говорим за разхлабване на мерките, тъй като ситуацията към настоящия момент го предполага.

Това сме го обсъждали с министър Вълчев.

Предстои да вземем такова решение, но няма да си позволим да вземем решението преди средата на този месец, когато ще са минали 14 дни, когато да имаме реална преценка как вървят нещата.

Така че това предстои да бъде решено.

 

„В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави“, обърна се днес премиерът Бойко Борисов към здравния министър Костадин Ангелов по време на работно съвещание, пише в съобщение на сайта на Министерския съвет.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".