Рубрики
Начало » Коронавирус » И здравният министър се ядоса на математиците: „Някога да сте ме чули аз да смятат криви?“

И здравният министър се ядоса на математиците: „Някога да сте ме чули аз да смятат криви?“

 

geometry-1044090_640

 

„Скоро чух един математик, който говореше за мерки… Някога да сте ме чули аз да смятат криви?“ – заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинга. Преди дни доц. Ангел Кунчев също се ядоса на математиците и им заяви, че никоя тяхна прогноза не се е оказвала вярна. Сега отново математиците се оказаха лошите, когато се заговори за правилното овладяване на пандемията.

 

Здравният министър Костадин Ангелов:

 

Вече всички почнаха да разбират от медицина, от инфекции, от имунология.

Там е проблемът.

Скоро чух един математик, който говореше за мерки, за продължаване на карантината, за лечение на хората в болниците и т.н.

Някога да сте ме чули аз да смятат криви, числа, функции?

Нещо подобно да съм правил пред вас?

Няма да си го позволя никога.

 

Единственият здравен управленец, който гордо заяви, че следи математическите прогнози на сериозен математик, е директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той се произнесе: „Пикът ще е на 10 април“.

 

Нарочването напоследък на математиците е доста изненадващо. По време на цялата пандемия те доста подкрепят здравните власти и ежедневно помагат с изготвянето на анализи, за които мнозина твърдят, че са абсолютно точни.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".