Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Здравният министър: Най-вероятно от 4 февруари ще разрешим на 7 и 12 клас да се върнат в училище

Здравният министър: Най-вероятно от 4 февруари ще разрешим на 7 и 12 клас да се върнат в училище

 

school-916678_640

 

Най-вероятно от 4 февруари ще разрешим на три класа от 5 до 12 клас да се върнат в училище, ако числата се запазят и ако заболеваемостта падне под 120 на 100 000 души, каза здравният министър Костадин Ангелов. Най-важните са 7 и 12 клас, а за третия ще се избира между 5 и 8 клас.

 

Утре здравният министър има среща с образователния министър Красимир Вълчев.

 

Министър Ангелов придружаваше днес министър председателя Бойко Борисов при посещенията му в град Раковски. Посетиха училище в града. Премиерът изрази радостта си, че малките ученици до 4 клас безпроблемно учат вече втора седмица. Посъветва здравния министър да слуша учителите каква е най-добрата схема как да учат учениците.

 

При информацията от здравния министър, че може да разреши и на големите ученици да се върнат в клас, учителите в училището в Раковски реагираха, че това е чудесна новина. Бойко Борисов също потвърди това, че новината е чудесна и се прекръсти.

„Тя е чудесна, но затова ходим първо в църквата и се молим. Това и Ви пожелавам. С божията подкрепа. Хората се уповават на вярата. Много точни, навременни правилни мерки и ето виждате резултата. Трета седмица започват да учат малките и да чукнем на дърво… Това е прекрасно!“

Още при влизането си в училището премиерът сподели какво го радва: „малките до 4 клас учат, големите да ги пуснем на 31 януари“. В рамките на седмица за трети път споменава 31 януари. Това породи въпроси дали 1 и 2 февруари ще са присъствени, тъй като на 3 февруари е междусрочната ваканция. От изказването на здравния министър става ясно, че явно до края на първия срок учениците ще са онлайн, а 4 февруари всъщност е началото на втория учебен срок и тогава може да се пуснат само някои от големите ученици. Вчера образователният министър каза, че ще се върви към варианта с редуване на класове и по тази схема ще се работи поне до пролетта. Този път и той отбеляза, че все пак ще се решава въз основа на ситуацията у нас с коронавируса и сподели, че го притеснява риска от британския щам.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".