Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: „Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве“

Здравният министър: „Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве“

При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки

 

medicine-5103043_640

 

 

Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве.

Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му.

За мен това е най-важното.

Аз не искам да бъда обичан или одобряван.

Aз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19”.

 

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

 

Министър Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората.

 

При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".