Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: „Има неразбиране на заповедта ми за училищата“

Здравният министър: „Има неразбиране на заповедта ми за училищата“

 

school-1325091_640

 

„Има неразбиране на заповедта ми за училищата“, каза на брифинга министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

 

Всички училища, в които заболеваемост е 15% от всички ученици на територията на училището, се извеждат в онлайн обучение. Това е рамката за цялата страна.

По общини има надграждане с решения.

 

 

Заповедта от снощи придизвика различни тълкувания особено при 5-класниците, за които не се знаеше дали да бъдат днес на училище или не.

 

Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) за учениците от пети до дванадесети клас в областите с достигната 14-дневна заболяемост над 119,9 на 100 хил. души население и 15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19 от провеждащите присъствено обучение ученици за периода 4-11.11.2020 г. Решението за преминаване в обучение в електронна среда от разстояние се взема от министъра на образованието и науката при условията и по реда на чл. 105, ал. 6 и 115а, ал. 1, 4 и 5 от Закона за предучилищното и училищното образование.

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни, че има 3 (дори се оказват 4) варианта училищата да преминат на онлайн обучение с различни заповеди от различни институции.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".