Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: „Всички училища с над 20% заболяемост – на онлайн обучение“

Здравният министър: „Всички училища с над 20% заболяемост – на онлайн обучение“

 

student-3038994_640 (1)

 

„Всички училища, в които има заболяемост над 20%, минават в електронна среда на обучение“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по Нова телевизия.

 

Какво ще направим от четвъртък нататък?

Всички училища, които имат заболяемост над 20%, тъй като в България всички вече са в червената зона, където имаме заболяемост над 20%, всички ще минат в електронна среда на обучение, независимо дали са 1, 5, 7, 10 или 12 клас.

Това вчера сме го обсъдили с министър Вълчев, с РУО.

Ще се следва локалният подход. Там, където имаме проблем с учителите, защото освен с учениците, имаме и заболели учители, те ще могат да предлагат (не става ясно какво, може би предложение за преминаване на онлайн обучение…).

 

Важно за учебните центрове:

 

В образователните институции, които са с надграждащо образователно обучение, ще допуснем обучението само с маска, само на 1,5 метър отстояние в затворени пространства.

 

 

Първата нова мярка е преминаването на училищата с над 20% заболяемост на онлайн обучение.

Другата нова мярка е осигуряване на зелените коридори за пазаруване на възрастни хора в цялата страна. Обсъжда се да има зелен коридор и в следобедните часове.

Третата нова мярка е в офисите с големи открити пространства да работят не повече от 50% от хората на голямо отстояние.

 

Ще се продължат следните мерки:

 

Нощните заведения в цялата страна ще продължат да бъдат затворени за известен период от време, най-вероятно за още 2 седмици. Вечерният час за заведенията ще бъде унифициран за цялата страна – най-вероятно 23,30 ч.

 

В следващите дни очакваме новата заповед.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".