Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър съобщи кои мерки се предлагат да останат до 31 януари 2021 г.

Здравният министър съобщи кои мерки се предлагат да останат до 31 януари 2021 г.

 

covid-19-4960254_640

 

 

„Не искам българските граждани да са излекувани, искам да са здрави“, обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовния брифинг. Той съобщи кои мерки се предлагат да продължат да действат до 31 януари 2021 г.

 

Нощните заведения, казината, игралните зали остават затворени до 31 януари 2021 г.

Ресторантите и спортните зали остават затворени до 31 януари 2021 г.

Детските ясли, детските градини и учениците от 1-4 клас се връщат от 4 януари 2021 г.

МОЛ-овете продължават да са затворени (с изключение на хранителни магазини, банки, аптеки…)

Забраняват се конференции, конгреси.

От 1 януари отварят театри, музеи, кина с 30% заетост.

 

 

 

От 22 декември се отварят всички ресторанти в хотелите. Те ще могат да предоставят закуска, обяд, вечер по график, който да гарантира 2-3 смени на храненето, трябва да има отстояние между хората и само 50% от местата да са заети. Налага се вечерен час – могат да работят до 22 ч., съобщи здравният министър след като беше попитан дали наистина ще се отворят ресторантите в хотелите. Организираните пътувания с чартърни полети не са разрешени, тъй като може да има само индивидуални пътувания според заповедта. Не може да се наеме бар за тържества за компания от 15 души, категоричен е здравният министър. „Този начин на мислене през иглени уши, не ми харесва. Ако мислим как да заобиколим мерките, ще обърнем тренда нагоре. Последната мярка, която препоръчва СЗО, е да сме с маска на коледните празници, когато се виждаме с близките си“, каза министър Ангелов.

 

България е на 14 място в ЕС по заболеваемост. По смъртност сме на 2 място след Словения, съобщи Ангел Кунчев.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".