Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър на Нидерландия иска задължителна карантина за идващите от България и други „оранжеви“ държави

Здравният министър на Нидерландия иска задължителна карантина за идващите от България и други „оранжеви“ държави

 

kaart.europa.28072020

 

 

Всички, които пристигат от страни в „оранжево“, да подлежат на задължителна карантина, а не да се разчита на това, че те сами ще се карантинират. Това поиска здравният министър на Нидерландия Хюго де Йонге. Сред определените в „оранжево“ държави, за които се препоръчва да се пътува само при необходимост, е и България. Другите такива страни от Европейския съюз са Румъния, Хърватия и Швеция.

В момента за България е посочено:

 

В България броят на заразените с коронавирус в последните седмици нараства. Цветът за страната е променен от „жълто“ в „оранжево“ (само необходими пътувания). Пътувайте до България, само ако е необходимо. След престой в България, когато се завърнете в Нидерландия, ще получите съвет да се карантинирате в дома си за 14 дни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Какви са изискванията при „самоналожена карантина“ за пристигащите в Нидерландия от България

Здравният министър иска още всички, които са имали контакт със заразен от коронавирус, да подлежат на задължителна карантина.

Хюго де Йонге настоява да се премахне досегашната опция на „избор“ за самокарантиниране, при която се разчита реално най-вече на самосъзнанието на хората.

Новите промени, които предлага холандският здравен министър, целят да се попречи на втора вълна от коронавирус.

 

източници: https://www.facebook.com/NOSinEnglish/https://nltimes.nl/

снимка: картата е към 28 юли 2020 г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".