Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: Нови мерки няма да има! Присъственото обучение е нещо, към което се стремим!

Здравният министър: Нови мерки няма да има! Присъственото обучение е нещо, към което се стремим!

 

119-sou-stylbi

 

Нови мерки няма да има, каза в студиото на бТВ здравният министър Костадин Ангелов. Днес са се провели консулации и това е решението. Имаше очакване да се приемат предложенията на доц. Ангел Кунчев.

 

Днес доц. Ангел Кунчев направи 7 предложения. Отправи и специална препоръка към МОН за учениците от 5 до 7 клас също да минат на онлайн обучение, но да не се оставят това решение на директорите, а да се действа по области. Другото му предложение касаеше заповедта, с която гимназиите преустановиха присъственото обучение. Доц. Кунчев предложи да се удължи до края на ноември, а след това. Също и университетите да преминат на онлайн обучение.

 

Здравният министър каза:

 

Много е важен локалният подход. Важно е да има гъвкавост на решенията. Ако затворим училищата, нещо, което не искаме да правим, има училища, в които няма нито едно заболяло дете или учител. Тогава там ние ще постъпим справедливо, ако затворим всички училища – нещо, което не мислим да правим.

Присъственото обучение е нещо, към което се стремим. Връзката между учител и ученик не може да се прекъсне.

 

Той припомни, че има ясно разписани критерии, които са разпространени в учебните заведения.

 

Заболяването вече се разпространява дифузно. Можем само да го контролираме. Да носим маски, да спазваме дистанция, да спазваме мерките.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".