Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравното министерство продължава да препоръчва работа от дистанция

Здравното министерство продължава да препоръчва работа от дистанция

 

apple-1834328_640 (1)

 

Здравното министерство продължава да препоръчва работа от дистанция по време на пандемията. Това става ясно от новата заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

 

Работният процес на колективните органи за управление и на служителите да се провежда при възможност в дистанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени.

 

Още в края на лятото в прессъобщение на здравното министерство беше наблегнато на този факта, че се препоръчва работа от дистанция по време на пандемията.

 

Работата от дома по време на пандемията става все по-полярно в западния свят. Нидерландия премина към съвета: „Работете от вкъщи, освен ако наистина е невъзможно“. Mинистър председателят Марк Рюте обяви, че работата от дома става норма. Договориха се суми, които да се отпускат на служителите за домашните им офиси. Ако работодател не разреши на служителите си да работят от дистанция и бъде открит случай на коронавирус, следва затваряне на офиса за 14 дни. Във Финландия, според медиите, 60% от хората работят от дистанция. В Швеция също се препоръчва работата от дома до края на годината. Ирландска консултантска компания установи, че работата от дома спасява планетата.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".