Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравното министерство препоръчва работа от дистанция

Здравното министерство препоръчва работа от дистанция

 

business-2178566_640

 

Работата от дистанция в месеците на пандемия става все по-популярна в много западни държави. „Работете колкото може повече от дома“, съветва холандското правителство. На холандците им хареса този вариант и вече са етапа да се борят да им се плащат допълнителни средства на ден за електричество, вода и консумативи, които използват в къщите си. Швеция призова да се работи от дома поне до края на година. Технологичните гитанти в Америка насърчиха служителите си да работя от дистанция за месеци напред, а Гугъл дори до юли 2021 година.

 

Българското здравно министерство също излезе с препоръка да се работи от дистанция. Призивите не са така ясни, а са по чиновнически засукани в текст.

 

Работният процес на колективните органи за управление и на служителите да се провежда при възможност в дистанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени.

 

 

Прессъобщението на здравното министерство обаче доуточнява със заглавие, че става дума точно за препоръка да се работи от дистанция – „Препоръчва се осъществяването на работния процес да продължи в дистанционна форма“.
.

Цялата заповед можете да прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".