Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Как да си направим анимирана книжка

Как да си направим анимирана книжка

flip book

Новите анимирани книжки на японския художник Mou Hitotsu no Kenkyujo станаха повод напоследък отново да се появят статии за анимираните книжки, които са забавни и много креативни, но все по-рядко се срещат.

Японецът издаде нови свои творби, които са атрактивни, впечатляват и събуждат чувство за носталгия към добрите стари неща. Коледното настроение също присъства.

В една от книгите дори се вижда Дядо Коледа, когато се прелиства бързо. Той използва старомодния начин за създаване на своите творби – добре известния кинеограф (движещи се картинки) или както още се наричат в по-ново време флипбук (flip book).

Първата книжка с движещи се картинки се появява през септември 1868 г. Създадена е от Джон Барнс Линет, който нарича технологията кинеограф. Това са и първите стъпки към анимацията.

Тук можете да разгледате много стари флип книги.

 

 

Как да си направим флипбук?

 

Трябват ви листчета за бележки, които са залепени в единия край. Продават се в книжарниците за офис консумативи. Подгответе си и моливи, химикали или флумастери.

Вижте инструкциите на руски ТУК или на английски ТУК.

 

А ето и видео уроци:

 

Книгата на японския художник:

 

А ето и един добър пример на Дисни. Книгата дори може да се разглежда в двете посоки и да се видят Мики Маус и Доналд Дък:

 

Успех в направата и на вашата книга!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.