Рубрики
Начало » Блог » Бербатов и „Успелите деца на България“ в кампанията на bTV „Да изчистим България“

Бербатов и „Успелите деца на България“ в кампанията на bTV „Да изчистим България“

berbatov btv niki 280Димитър Бербатов и „Успелите деца на България“ се включиха в кампанията на bTV – „Да изчистим България“. Сред поканените пет деца от фондация „Бербатов“ за участие в медиата беше и големият ми син Николай Благоев.

Ники попада за четвърта година сред „Успелите деца на България“. Номинациите му са заради успехи в математиката, а вече и заради информатиката. Другите дечица, са Ели Витанова – една от най-силните математички сред 4-класниците и малкият програмист Алекс Цветанов, за когото ви разказвах, Дани – с успехи във фигурното пързаляне и Лора, която се занимава с пиано, цигулка и поп-рок пеене.

Ето кои бяха всички деца, които се включиха с Димитър Бербатов в кампанията на bTV.

Алекс Иванов Цветанов http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1203
Ели Димитрова Витанова – http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/599
Николай Евгениев Благоев – http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1382
Даниела Лозанова Станимирова – http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/96
Лора Мартинова Маркова – http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1794

Репортажът може да видите на сайта на bTV, а скоро ще бъде излъчен и клип за кампанията с Бербатов и „Успелите деца на България“.

berbatov btv niki

Отправих запитване към Фондация „Бербатов“ за допълнителна информация и ето какво споделиха за Danybon:

„За нас е важно да включваме децата в различни подходящи за тях и важни според нас инициативи. Гледаме на тези деца като на хора със собствен авторитет – те сами са си завоювали възможността да отправят послания. Ние ще правим каквото е възможно да добавяме по нещичко към този авторитет.

„Успелите деца“ не е проект, който механично събира деца, избира лауреатите и не се интересува от останалите. Той е в постоянно развитие – ние сме отворени за различни нови възможности, които сами създаваме или пък друг ни предоставя – бил той медия, друг партньор или пък самите деца и родители. Това, което искаме да постигнем, е тези деца да се чувстват общност – с всички произтичащи от това „привилегии“ и отговорности.

Радваме се, че нашите толкова заети деца се отзовават на нашите покани. Знаете, че Ники, Алекс и Ели дойдоха директно от „кенгуруто“. Същия ден имаше държавно първенство по плуване в София, „Орфеево изворче“ в Стара Загора, няколко пиано-конкурса у нас и по света, и кой знае още колко и какви състезания, от които очакваме добри новини.

Благодарим ви, че ще напишете за тях! За нас вашето одобрение и вашата подкрепа са особено важни – вие сте сред родителите, които всяка година споделят успехите на детето си нас. И за това благодарим!

Нямаме търпение да видим как се е получило клипчето, то ще се излъчва от 1 април – Успелите деца на България

На Фейсбук страницата си от Успелите деца на България са поместили и още една интересна информация:

„На имейл адрес assistance@dberbatov.org очакваме предложения от нашите деца кое място в София да изчистим заедно на 20 април. Ще го направим там, за където имаме най-много предложения и желаещи да се включат.“

В репортажа на bTV моят син предложи – Околовръстното шосе, защото често се виждат изхвърлени торбички и други отпадъци.

източник: Фондация „Бербатов“

снимка: сайтът на bTV

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.