Рубрики
Начало » Бизнес » Кейн – хлапето, което чрез картонени аркади печели пари за колеж

Кейн – хлапето, което чрез картонени аркади печели пари за колеж

caine arcade

Едно 9-годишно хлапе успява да създаде истинско движение в цял свят и да накара хората да заговорят за предприемачество и при децата. Кейн започва да майстори от картонени кутии различни аркади и игри в склада за стари автомобилни части на баща си. Няколко месеца след това вече има близо 228 000 долара от дарения за своето образование.

Първите му картонени аркади са само няколко. Прави и билети за желаещите да поиграят. 1 долар струва билет за 4 пъти игра на някоя от избраните. 2 долара пък е билет за 500 пъти. Складът е на много неоживено място и няма никакви клиенти, но момчето не се предава – очаква своя ден.

Веднъж филмов продуцент, който си търси части за колата, минава покрай склада на баща му и вижда картонените аркади на Кейн. Пита дали може да поиграе. Момчето продава първият си билет от 2 долара за 500 игри. Продуцентът е впечатлени и прави филм за детето-предприемач – „Аркадата на Кейн“.

Малкият изобретател Кейн вече си има много клиенти. Един от тях дори е бил бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който си купува билет за 2 долара, за да поиграе на картонените аркади.

Картонените игри на хлапето стават истинска мания. Влизат в учебните програми на много училища, има дори движение.

 

Създадена е и фондация – The Imagination Foundation, чиято цел е да открие, подкрепи и финансира творчеството и предприемачеството при децата.

Кейн си има и блог, в който подробно е обяснено как неговата детска идея се превръща в световно движение. На сайта са описани и възможностите за дарения. Целта е 250 000 долара, с които ще се плати бъдещото образование на Кейн в колежа. Към момента вече са събрани близо 228 000 долара.

източник: http://cainesarcade.com, http://www.youtube.com/user/ImaginationFndn,http://www.youtube.com/user/nirvan

снимка: https://www.facebook.com/cainesarcade

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.