Рубрики
Начало » Интересно » ДОБРО ОБЩЕСТВО » Къде можете да срещнете дъщерите на едни от най-известните хора в света?

Къде можете да срещнете дъщерите на едни от най-известните хора в света?

 

pixabay

pixabay

 

Къде можете да срещнете едновременно дъщерите на Бил Гейтс и Стив Джобс?

 

Сигурно си мислите, че щом са млади вероятно могат да бъдат засечени по заведения, плажове, магазини. Голяма грешка! Младите девойки са упорити, състезателни и отдадени на една страст – конния спорт и по-специално прескачане на препятствия с коне.

Дженифър Гейтс и Ийв Джобс са на 18 години и са състезателки по конен спорт. Дори в началото на октомври 2015 г. се състезаваха една срещу друга в надпреварата Longines Masters.

В прескачането на препятствия с коне се включиха още дъщери на известни личности – на Брус Спрингстийн, Майкъл Блумбърг, Стивън Спилбърг и Том Селек.

Родителите им напълно ги подкрепят и подпомагат заниманията им.

Семейството на Бил Гейтс например притежава вече две ферми с коне. Миналата година той купи ранчо Санта Фе за 18 милиона долара. Цялата му площ е 228 акра. Втората ферма с коне е във Флорида. Цената му е почти 9 милиона долара. Фермите са осигурени, за да се подпомагат тренировките на Дженифър Гейтс.

Дъщерята на Стив Джобс скоро споделя, че голямата й страст е ездата. Ийв Джобс също показва изключителни умения. Пред Paly Campanile – вестника на своето училище Palo Alto High School (училището е едно от най-старите в района, намира се в близост до университета Станфорд),  тя разказва:

 

„Тези състезания са чудесен повод да се срещне човек с различни хора от цял свят, но отнемат много време. В училището наистина е трудно да се балансира между учене и тренировки, но ще се справим.“

 

Момичетата смятат, че конният спорт е много ценен, защото се поемат рискове, има много сериозна работа, има дори саможертва. Всичко това оформя характера.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.