Рубрики
Начало » Блог » Фърбито се завръща

Фърбито се завръща

viki irina furby

Виктор и Ирина и техните Фърбита.

 

Любимата играчка на децата от края на 90-те и началото новия век се завръща. Този път забавното Фърби е още по-общително и е в крак с новите технологии – ще има много нови приложения и сензори, обещават от производителя Hasbro.

Някогашното Фърби беше и най-популярният коледен подарък за децата от края на 90-те години. Около една педя висок, пухкав и много забавен. Бъбреше и поздравяваше. Освен фърбиш владееше английски и още няколко езика. Можеше да си мърда ушите и очите.

Наследникът му ще бъде синьо-зеленикав, мек и пухест. Тялото му ще изпълнява повече движения. Ще може дори да танцува. Отново ще си мърда ушите. Очите му обаче ще бъдат с LCD-екрани.

Подобно на първото поколение играчки, новото Furby 2.0 ще има способността да комуникира с други Фърбите. Когато Фърбито говори, а друго е наблизо, те ще могат да си общуват на фърбиш – езика на Фърбитата. Ще могат да реагират и на човешки гласове.

Важно за родителите (знам го от опит) – Фърбито няма бутон за изключване. Единственият начин да го накарате да спре да говори е като му махнете батериите (четири АА).

Фърбито ще се продава в магазините на цена 60 долара. Разбира се, това е цената в САЩ. Обикновено играчките там са много по-евтини, отколкото в Европа (отново личен опит, натрупан от онлайн пазаруването). Моята прогноза е, че във Великобритания ще бъде около 60 паунда, а в западноевропейските магазини ще е около 60 евро и нагоре. Прогнозирам още, че това ще е най-популярната играчка за Коледа. Аз вече си я набелязах за малкия ми син. Трябва само да напишем писмо на Дядо Коледа.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.