Рубрики
Начало » Хлапета » Вундеркинд » Джейкъб Барнет – детето чудо, което е с по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн

Джейкъб Барнет – детето чудо, което е с по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн

 

източник: www.jacobbarnett.com

източник: www.jacobbarnett.com

 

Джейкъб Барнет е дете чудо. Коефициентът му на интелигентност е 170, а на Айнщайн – 160.

 

Топ 5 факта за детето чудо Джейкъб Барнет:

 

1. Джейкъб е роден на 26 май 1998 г.

 

2. На 2 години му е поставена диагноза аутист и терапевтите смятат, че никога няма да проговори. Майка му успява да преодолее всички трудности и да развие таланта му в математиката, физиката и астрономията. На 9 години вече е приет в университета и всички го признават за гений.

Историята му е разказана в книгата „Искрата“ – вижте тук.

 

iskrata

 

3. Той е математик и астрофизик. Макар и тийнейджър вече води часове по физика в Университета Индиана. Вече е докторант в Perimeter Institute.

 

4. Работи върху теорията на относителността на Айнщайн и смята, че може да я измени или дори да докаже, че е грешна. Изразява съмнения и относно теорията за Големия взрив и също смята, че може да я промени.

 

5. Джейкъб е с по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн. Очакванията за него са, че един ден ще получи Нобелова награда. Лекцията му в TEDxTEEN е изгледана над 3 милиона пъти.

 

 

източник: Wikipedia, TED, YouTube, книгата „Искрата“

снимка: лекция TED

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.