Рубрики
Начало » Хлапета » Възпитание » ТЕСТ: В коя култура трябва да отглеждате децата си?

ТЕСТ: В коя култура трябва да отглеждате децата си?

 

children-1412016_640

 

Всяка култура е със своите специфики за отглеждане на деца. В нашия модерен свят, в който имаме предостатъчно информация, голяма част от семействата не следват стриктно традициите на общността, към която принадлежат, а често привнасят чужди идеи и модели, които са си харесали. Някои са почитатели на финландския или толерантния шведски модел, други – на френски италианския или гръцкия, трети – на немския, четвърти – китайския или корейския, пети – на еврейския. Понякога се вземат само идеи, друг път се навлиза по-надълбоко.

Забавен тест (на английски) определя коя е най-близката култура до разбиранията на един родител по отношение на възпитанието, ценностите и възприятия за живота в едно семейство.

Първият въпрос е свързан с това доколко е важна общността за семейството. Следващият е: „Колко е важен успехът за вашето семейство?“. Третият е: „Колко е важна културата за вашето семейство?“. Четвъртият въпрос е за значението на образованието. После трябва да се отбележи коя храна е най-харесвана от семейството. Следва въпрос доколко родителите се месят в любовните срещи на тийнейджърите. Трябва да се отговори и колко уважение се демонстрира спрямо родителите и дядовците и бабите. А така също – какво се разбира под партитата – дали са за семейството или имат социални функции. После трябва да се избере кой красив пейзаж най-много допада на дадения човек. А накрая трябва да се отговори колко усилия се полагат за научаването на нов език.

Тестът е приятен. Отнема вероятно под минута време, за да се кликне на няколкото въпроса.

Натиснете синия бутон „Let’s Play“, за да започнете теста.

 

 

Тестът посочва накрая какви деца се стреми да отгледа това семейство като се съди по отговорите. Например, има вариант: умни деца, които обичат изкуството и се стремят към успех или пък семейството се стреми децата им да живеят приятен живот. Посочва се и държавата, която е най-подходяща за отглеждане на деца спрямо ценностите и разбиранията на родителя.

От направените проби установих, че има интересни опции.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца >>

Златните правила на гръцките родители за отглеждане на деца >>

Създадоха ли шведските толерантни родители едно поколение от деца-чудовища? >>

Как родителите в Германия възпитават децата си? >>

Как родителите от средната класа и от бедните семейства в Америка отглеждат и възпитават децата си? >>

Как възпитават децата си родителите от Германия, Швеция, Норвегия, Корея, Франция, Финландия, Япония и Китай? >>

10 правила от щастливия живот на италианците >>

„Да се преместя ли в България?“, пита млад американец >>

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".