Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Къща за кукли като на семейство Бенет от „Гордост и предразсъдъци“

Къща за кукли като на семейство Бенет от „Гордост и предразсъдъци“

 

jane austen kusta za kukli

 

Не, това не са играчки за деца. Това са подаръци за специални поводи и годишнини, пише на сайта си Тим Хартнал, който ги изработва. Едната от творбите на Тим Хартнал е като къщата на семейство Бенет от „Гордост и предразсъдъци“ или по-скоро като Longbourn House в сериала на BBC.

В къщичките на Тим Хартнал всичко е оразмерено като в истинска къща. Стаите са премислени така, че да изпълняват предназначението си. Има прозорци, врати и стълби между етажите. Изработени са гипсови камини, первази, ламперия, корнизи, тавани и всичко е монтирано според стандартите.

За къщите на Тим Хартнал има лист на чакащите. Обикновено се чака 12 месеца. Понякога има налични на склад, но тогава няма как да се поръчат цветове и детайли.

Цените се движат между 2000 и 10 000 паунда. Може да са снабдени със специално миниобзавеждане.

Феновете на къщите на Тим Хартнал не само ги обзавеждат с минимебели от дадената епоха, но и разполагат в тях кукли със съответните одежди и прически. В една от къщите, в която се „поразходих“, имаше дори украсена коледна елха. В съседната стая две дами си пиеха следобедния чай в миничашки. В друга къща надникнах в кухнята и килера, където висяха вкусни наденици.

А в къщата от „Гордост и предразсъдъци“ можете да видите как са изглеждали стаите на Джейн и на Елизабет Бенет, да видите кабинета на баща им, кухнята, хола, а и самата сграда с красивия си вход.

източник и снимка: http://www.angliadollshouses.co.uk/

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.