Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » „Lego House“ – филм, който ще допадне на феновете на Лего, на модерната архитектура и на Бярке Ингелс

„Lego House“ – филм, който ще допадне на феновете на Лего, на модерната архитектура и на Бярке Ингелс

 

imageedit_8_5350335421

 

„Lego House“ („Лего къща“) е документален филм, който ще грабне веднага вниманието на феновете на Лего от всякаква възраст. Ще видят музея на Лего, където се намират всички комплекти, които са произвеждани досега от компанията. Ще разберат как се измислят модели. Ще видят и как се тестват. Ще се възхитят на огромните Лего конструкции, които са измайсторени в Чехия и са монтирани в къщата на Лего в Дания. Ще се усмихват заедно с всички усмивки на възрастния управител на компания, който се вълнува, че е успял да изгради този храм на любимите детски играчки. Лего къщата се намира в Билунг в Дания. От съседна уличка е тръгнала цялата история на Лего.

 

Документалният филм ще впечатли и почитателите на модерната архитектура. Те ще видят, че няма невъзможни неща. Къщата на Лего изглежда като измайсторена от Лего. В нея има най-различни зони, за креативни дейности, за логически предизвикателства и други. Оцветени са в синьо, червено, жълто.

 

 

Филмът за Лего ще накара феновете на датския архитект звезда Бярке Ингелс още повече да му се възхищават. Малко деца, които са си играли години наред с Лего, имат възможност след това да си използват така въображението си и да създадат къщата на Лего. А тя, като всеки проект на Ингелс, е нещо впечатляващо. Консервативните биха казали, че това е невъзможна конструкция, но датчанинът доказва, че няма граници за неговото въображение.

 

Филмът „Lego House“ е на Netflix. Може да се гледа тук,

 

 

Къщата на Лего е отворена за посещение. От видяното във филма и сравнявайки с посещението ни в Леголенд, мисля, че къщата би била много по-интересна за истинските Лего фенове.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".