Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Защо идеята за многодетно семейство е хит сред богатите в Ню Йорк?

Защо идеята за многодетно семейство е хит сред богатите в Ню Йорк?

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Когато чуете думите „милионер“, „милиардер“, а в добавка и „Ню Йорк“, сигурно си представяте хиляди удоволствия, пътешествия, имоти, с които да покажат своя висок статус. Бъркате! Или по-скоро не е съвсем точно. Според книгата „Приматите от Парк авеню“, модерните богаташи се стремят към нещо съвсем различно. Символът на висок статус в Ню Йорк е многодетното семейство.

 

„3 е новото 2″

 

Три деца е все едно две деца в миналото, четири деца – все едно три деца в миналото, пет – все едно четири, но супер впечатляващо е човек да има 6 деца. Многото деца в семейството не е свързано с религиозни или етнически подбуди. Това е статус.

Голямото семейство е символ на статус за богатите жители на Ню Йорк и модерните богаташи се стремят точно към това – да имат много деца.

Това е тенденция, която се забелязва от няколко години.

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Още през 2011 г. в Ню Йорк пост излиза публикация за новия хит – многодетни богати семейства. Те се позовават на проучване на Съвета на съвременните семейства, в което се посочва, че нараства броят на семействата с 3 и 4 деца.

Майка споделя пред New Yorker преди време, че има само една дъщеря и си е мислила, че това е нормално за Ню Йорк при тези високи цени. Оказало се е, че в класа на дъщеря й, само тя била без братя и сестри. Повечето били са поне с по 4 деца в семейството.

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Подобни тенденции се забелязват и извън САЩ. Още през 2008 година българският вестник „Капитал“ пише за тази нова тенденция: „По-богатите и образовани хора си позволяват да имат 3 деца… Ако наистина е престижно семейството да има повече деца, тази група и в бъдеще ще нараства.“

 

Как се възприема многодетното семейство в Ню Йорк?

 

Това означава, че това семейство сигурно има огромна къща в Хамптънс със стаи за всичките си деца.

 

 

Всички деца ходят в скъпи и елитни частни детски градини, частни училища и частни колежи.

Цените в някои от най-добрите частни детски градини там са около 40 000 долара на година, пише Бизнес инсайдър. Обучението в частно училище е дори по-скъпо. Така че смятайте – тези суми за 6 деца. Т.е. поне две години престой в частна детска градина и 13 години в частно училище.

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Това са милиони долари, дадени само за образование на тези деца от едно семейство. А и всички те трябва да получат първокласно образование и да станат супер успешни, когато пораснат.

За цялостното отглеждане на едно дете в САЩ са необходими 245 340 долара, сочи доклад на американското правителство. За децата на богатите семейства в Манхатън сумата е поне двойна или някъде около 540 514 долара минимум.

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Дали е въпрос на статус, нова мода или пък става дума за убеждение, няма значение. Основното е, че в последните години се забелязва точно тази тенденция:

Модерните богати влагат парите си най-вече в отглеждането на много деца.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".