Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Какви дрехи да подберем за хлапетата – идея от една витрина във Франция

Какви дрехи да подберем за хлапетата – идея от една витрина във Франция

Данибон: Пътеписи от Франция

Облечени ей-така по френски

 

jacadi reklama

 

Във Франция бяхме в края на август – дни преди старта на френската учебна година. По витрините на магазините се виждаха надписи на училищна тематика. Някъде имаше учебни пособия, другаде – идеи за ученически чанти, на трети места – подходящи дрехи и обувки.

На много витрини масово се показваха детски дъждобрани и гумени ботуши. Дадох си сметка, че у нас в последните години се купуват също, но по-скоро са мода и не са често срещани. Може би защото не се налага чак толкова често да се носят, а и като вали в България дъжд, не излизат навън много деца. В Руан още през август виждах много деца с тези ботушки. Дъждът не ги плашеше, а и то почти не спираше да вали.

Дрешките на една витрина много ми допаднаха и специално спрях, за да ги снимам. Имаше предложение за момче и за момиче. Бяха стилни, изчистени, но с акцент (при момичешкото предложение имаше жълто). Ей така – по френски. Личеше се класата и добрият вкус.

 

frenski drehi za deca

Предложението е на парижката марка Jacadi, създадена през 1976 г., която наблягат на класиката в детското облекло.

 

От парижката марка за луксозни детски облекла се обявяват за уважение на семейните ценности, които се предават от поколение на поколение.

 

jacadi reklama2

 

Искат това наследство да се запази и в детската мода.

 

jacadi reklama3

 

Надявам се снимката от витрината да ви е полезна като идея, като дрехи, съчетание, цветове. На мен беше приятно да се заровя и в ценностите на компанията и ме зарадва това как се обявяват в подкрепа на традицията и на семейните ценности.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.