Рубрики
Начало » Хлапета » Възпитание » Как британската елитна прослойка Sloane Rangers възпитава децата си?

Как британската елитна прослойка Sloane Rangers възпитава децата си?

 

kate-middleton-prince george crocs

 

Минимум 15 души се грижат за детето от британската прослойка Sloane Rangers

 

Детето Sloane Ranger не е изоставено само да се бори и оцелява в света и само да научава житейските уроци. Винаги има поне няколко души около него, от които може да чуе „Не прави така!“. Скромният брой е 15 души в близкото обкръжение – роднини, детегледачки, учители. Те са готови всеки момент да му кажат: „Това не е правилно. Това не можеш да го правиш в изисканото общество“. Инструкциите и забележките валят върху детето Sloane Ranger още от най-малка възраст и продължават докато порасне.

Детето Sloane Ranger e обградено от цяла мрежа загрижени за него представители на тази елитна британска прослойка. В нея се включва семейството, семейните приятели, помощен персонал, учители, съученици и всеки е съдейства за възпитанието му.

 

Обучение по добри маниери

 

Всеки представител на британската прослойка Sloane Ranger е обучен на добри маниери и на това кое е правилно, още от малка възраст.

– Важно условие, за да се случи това е, че представителите на тази прослойка никога не подлагат на съмнение авторитета и мнението на авторитета.

– Трябва да се ходи, например, на френски – значи трябва да се ходи на френски.

– Още от малки те растат, получавайки ежедневни уроци от цялото си обкръжение кой е Правилният път (и кой е Грешният път). И като пораснат те вече са научени лесно да се ориентират.

Може да чакат някъде и нервно да си играят с някоя монета в джоба си, но външно никога няма да покажат тази нервност и самият начин, по който стоят е правилният, спокоен, общоприетият от изисканото общество.

– Те вървят винаги по правилният и одобрен начин, въпреки че всеки Sloane Ranger си има своя специфична походка (всичко зависи от обувките).

– Те говорят по правилния и одобрен начин.

– И никога не изпадат в паника, което се случва на хора извън тази прослойка, когато попадната на място, на което не знаят как да се държат.

– При представителите на Sloane Rangers винаги всичко изглежда, че е естествено.

А истината е, че са възпитавани от малки на това поведение и са постигнали тази естественост с правилно обучение, забележки, насочване, одобрение и тренировки години наред.

 

Децата трябва да се научат да „стоят“

 

Sloane Rangers вярват, че добрите маниери се научават, когато децата се научат да стоят (думата „стоят“ се прилага в най-различните разбиране и ситуации).

Например, през ваканциите лондонските деца се изпращат да стоят сами в провинцията, където са техните братовчеди, дядо и баба, приятели. Sloane Rangers изключително държат на запазването на връзките с корените в провинцията. Имат си и разбиране: „Никой не иска да има изнервени лондонски деца“.

 

Майките Sloane Rangers

 

Майките Sloane Rangers са строги, но справедливи. Те вярват в рутината – следобедна разходка, следобеден чай, четене на приказки за лека нощ и други важни неща за правилното възпитание на децата – например: „Моля те, седни и напиши благодарствено писмо на майката на Уилям!“.

Майката има изключително важна роля във възпитанието на децата Sloane Rangers. Тя е безкрайно заета. Трябва да организира благотворителни инициативи и партита, но и да се грижи за цялата програма на децата си, която е изключително богата.

Малките задължително ходят на танци, плуване, музика, спортуват, посещават детски партита, ходят на църква (в която майката и таткото са се венчали).

 

Местата за Sloane Rangers

 

Децата на Sloane Rangers никога не ходят на места, които са им близки и удобни. Те винаги ходят на места за Sloane Rangers. Там се срещат с други представители на своята прослойка. Често може да се чуе в изказване:

 

„Познавам го/я. Заедно сме на танци/плуване/пиано/френски“ или пък се познават от едно училище или пък децата им са от едно училище.

 

Да се ходи на точните места и да се посещават уроци по всичко важно е разбирането на британската прослойка Sloane Rangers, че вършат нещата по Правилния начин, а не по Грешния.

 

 

източник: The Official Sloane Ranger Handbook (Благодаря на Бела за подаръка!)

снимка: Кейт Мидълтън, тя е идол на британската прослойка Sloane Rangers

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.