Рубрики
Начало » Хлапета » Какво дорисува в един тест за креативност 6-годишната Виктория Димитрова

Какво дорисува в един тест за креативност 6-годишната Виктория Димитрова

 

creative test1 viktoria

 

Преди малко майката на 6-годишната Виктория Димитрова от София ми изпрати как дъщеричката й е дорисувала теста за креативност, който вчера сложих на Фейсбук страницата си. Удивително! Веднага потърсих отново вчерашния тест, за да сравня. Детето е използвало толкова добре въображението си и са се получи страхотни идеи.

Рисунката на малката Вики е обърната, но така, според мен, се виждат още повече идеи, които иначе човек би дал и са по-клиширани. А нейните са много хитри. Например, на една аз бих изрисувала зайче, като използвам очертанията за ушички, а Вики е направила нещо като лого на „X-фактор“. В друга аз бих нарисувала гълъб, а тя вижда – ботуш.

Ето какво разказва нейната майка:

„От малка я влече и рисуването, и музиката. А на 3 години редеше пъзели за 7-годишни без да ги гледа, само първия път… после по памет. Бърка в кутията, взима една част и знае точно къде да я остави. Отдавах всичко това на факта, че е левичарка, но може и да си е просто даденост. Казва се Виктория Димитрова – 6 год., никога не се е занимавала професионално с рисуване.“

 

Оригиналният тест, който можете да ползвате и да дорисувате:

 

test kreativnost

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.