Рубрики
Начало » Хлапета » Възпитание » На какви уроци трябва да ходят децата от американския елит?

На какви уроци трябва да ходят децата от американския елит?

 

tennis_Lacoste-Air

 

Допълнителните занимания са изключително важни за децата на американския елит или поне това е било така в края на миналия век, когато излиза бестселърът Official Preppy Handbook. Тези дни попаднах на тази много интересна и забавна книга. Публикувана е през 1980 година и описва живота на висшата класа в североизточните американски щати. Направена е като ръководство.

В книгата се посочват много детайли от живота на представителите на „Preppy“. Например, какви имена са подходящи,  какви уроци и занимания трябва да се посещават и овладяват от крехка възраст, в какви училища трябва да се изпращат децата, какви книги да се четат и други такива.

Важно е да не се прекалява с нещо и да няма неуморно натоварване или пристрастяване. Всичко трябва да е напълно естествено. В крайна сметка целта е влизане в елитен колеж и общуване с „правилните хора“ по подходящ начин. Тези дейности са само допълнение към образа на младата дама или господин, но и крайно необходими, за да общува с другите колежани равностойно.

Ето накратко кои са важните уроци, които трябва да се посещават и на какви други дейности трябва да се обръща внимание.

 

Уроци по пиано

 

Уроците трябва да бъдат започнати преди детето да стане на 10 години. Музикалните познания са нещо очарователно. Те ще позволят на децата да разберат музиката, която слушат на концертите.

 

Уроци по балет

 

Те са нещо задължително за дъщерите. Балетът ще ги научи на правилно поведение, важно за младата дама при дебюта й на баловете и при следобедния чай. Трябва да се внимава обаче да не стане твърде запалена по балета. Ако реши да продължи сериозно да танцува, няма да може да отиде в колеж и да срещне „правилните хора“.

 

Училище по танци

 

Седмокласниците (и момичета, и момчета) посещават училището по танци веднъж в седмицата. Така научават добри маниери, които са им необходими. Фокстрот, валс, ча-ча-ча са стандартна част от обучението им, но се преподават също – румба, меренге, egg-beater и frug.

 

Уроци по френски

 

Уроците по френски са изключително важни. Обикновено ходи учител до дома на дадено семейство и обучава децата. Ще бъдат полезни при екскурзиите в Европа.

 

Уроци по тенис

 

Няма значение дали ще бъдат в А или Б отбор, децата трябва да знаят да играят тенис. Трябва да познават различните удари и най-вече трябва да знаят какво да кажат на противника след победа.

Два часа на корта с професионалист са нещо задължително преди басейна и прибирането вкъщи.

ВАЖНО! Имайте предвид, че са направени много повече сделки и предложения за сватба на корта, отколкото на друго място.

 

Уроци по плаване – изключително важни

 

Уроци по езда – изключително важни

 

Летни лагери

 

Летните лагери учат децата на самостоятелност, когато мама и тати са далеч. Но не всеки лагер е подходящ. Например, добра идея са тенис лагерите.

Американските „Preppies“ са подобни на френските BCBG и британските „Sloane rangers“. Имат си свои порядки, правила и дори дрескод. Живеят в определени райони. Завършват определени университети. Обикновено са представители на елита или на най-високите прослойки на средната класа. Децата им са възпитавани от малки в добри маниери и посещават елитни училища, в които обикновено са учили и техните родители. В последните години все по-рядко се срещат типични представители, но техният начин на живот си остава емблематичен и привлекателен. Напоследък като представител на британските Sloane Rangers е представяна Кейт Мидълтън, а преди време еталон е била Даяна, но преди да стане принцеса.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.