Рубрики
Начало » Инициативи » Срокът за гласуване в Награда “Бисерче вълшебно” 2020 се удължава до 22 септември

Срокът за гласуване в Награда “Бисерче вълшебно” 2020 се удължава до 22 септември

 

Vote-button-01-780x313

 

До 22 септември 2020 г. се удължава срокът за избор на книги, номинирани в Награда “Бисерче вълшебно” 2020, за да се запази основната цел на инициативата – насърчаване на четенето и физическата среща на децата с книгите в училищата и библиотеките, съобщиха организаторите от Фондация „Детски книги“.

 

„Награда „Бисерче вълшебно“ не е просто конкурс за избор на книги – инициативата поставя фокус върху развитието на функционалната грамотност, но и върху интересите на самите деца.

 

При провеждането на такава стратегия за насърчаване на четенето е важно всяко звено от веригата да е в състояние да подкрепя децата. В настоящата ситуация, в която училищата и библиотеките не работят, а децата нямат достъп до номинираните книги, логичното решение е удължаването на срока на гласуване.“ – казва Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“.

 

Организаторите виждат в удължаването на сроковете отлична възможност за провеждане на лятно читателско приключение „Бисерче вълшебно“.

 

Освен онлайн срещи с писатели, илюстратори и преводачи, те подготвят разнообразни събития, които да подпомогнат децата да открият магията на четенето. Новите идеи и предизвикателства ще бъдат публикувани от 1 юни в сайта на наградата и ще се проведат с подкрепата на библиотеките в страната през лятната ваканция.

 

Междувременно четенето продължава, читателските клубове развиват своята дейност онлайн, а всички желаещи да се включат в инициативата “Книгоходец” могат да го направят тук.

 

Награда „Бисерче вълшебно“ 2020 се организира от фондация „Детски книги“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката и под патронажа на министър Красимир Вълчев.

 

Данибон е дългогодишен медиен партньор на инициативата. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".