Рубрики
Начало » Инициативи » Почти 5000 книги бяха прочетени в детската надпревара „Читателска щафета 5″

Почти 5000 книги бяха прочетени в детската надпревара „Читателска щафета 5″

 

chitatelska stafeta

 

1403 деца са участвали в кампанията за насърчаване на четенето „Читателска щафета 5: Патилански приключения“, а прочетените от тях книги са общо 4991. Надпреварата беше официално закрита с голямо книжно парти.

Най-активни са били читателите от Силистра. 371 деца от града са се включили в щафетата. Второто място е за Разград със 129 участници, а третото – за София със 123 деца.

Читателят, прочел най-много книги, 15, е Кристиян Арбов. Той пръв получи своята грамота и колекционерска значка „Суперчитател“.

Победителят в конкурса за „Патилански комикс“, в който се включиха повече от 40 деца от цялата страна, e Фейджан Мюмюн Дурмуш (11 г.) от ОУ „Светлина“, с. Тополица, общ. Айтос. Неговият комикс „Излет“ е по „Патиланско царство“.

Организаторите от фондация „Детски книги“ очакват да се срещнат с четящите деца и в наградата „Бисерче вълшебно“ 2017, която започва на 15 февруари.

„Данибон“ е медиен партньор на инициативата „Читателска щафета 5: Патилански приключения“/.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".