Рубрики
Начало » Инициативи » „Данибон“ става медиен партньор на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015

„Данибон“ става медиен партньор на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015

biser4e danybon 0 (1)Сайтът „Данибон“ става медиен партньор на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015. Инициативата и екипът ме спечелиха със своите идеи, ентусиазъм и новаторско мислене и имат моята подкрепа. В гласуването за най-добра детска книга могат да се включат деца от 6 до 15-годишна възраст.

Началото на проекта е поставено през 2013 г. А през тази година е третото издание на „Бисерче вълшебно“, което се провежда под патронажа на президента на България – Росен Плевнелиев. Има един много приятен момент в инициативата – всъщност деца избират своите най-хубави книги. Те могат да гласуват съвсем като възрастни и да дадат гласа си за любимата си книга. Наскоро ви разказах в „Данибон“ подробно за наградата. Гласуването се извършва на сайта на инициаторите – http://biserche.com/. Там можете да видите и номинираните книги, които са разделени в четири категори:

„Откриватели“ – за деца на възраст 6-8-годишна възраст, които сега откриват света на книгите;

„Мечтатели“ – за по-големи деца на възраст 9-10, които вече могат да се наслаждават на книжните пътешествия и мечтаят.

„Майстори“ – за тийнейджъри на 12-15-годишна, които вече са „майстори“ в четенето.

„Иноваторите“ – за 6-15-годишни, номинираните книги в нея са интерактивни и мултимедийни детско-юношески книги.

Правилата за гласуване можете да прочетете тук.

Инициативата е и чудесен ориентир за родителите кои книги са подходящи за дадена възраст.

Ако още не сте чели някоя от номинираните книги, а искате да дадете своя вот, имате време да го направите. Гласуването продължава до 12 април 2015 г.

Успех на инициативата, а на малките и на младите приятели на „Данибон“ пожелавам да се наслаждават на хубавите моменти с книгите, да гласуват и да стискат палци любимата им книга да спечели голямата награда!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.