Рубрики
Начало » Инициативи » Рекорден брой гласувания в наградата за любима детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015

Рекорден брой гласувания в наградата за любима детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015

 

biserche vulshebno

3881 деца са гласували за любима книга в инициативата „Бисерче вълшебно“. Тази вечер на церемония ще станат известни книгите, които са победителки в различните категории.  Оспорвана е била надпреварата между номинираните книги в трите категории – „Откриватели“ (6-8г.), „Мечтатели“ (9-11г.) и „Майстори” (12-15г.), разкриха организаторите от фондация „Детски книги“.

По време на закриващата церемония ще бъдат връчени специално изработените статуетки на победителите в категории „Откриватели“, „Мечтатели“ и „Майстори”, както и в нововъведената категория „Иноватори: мултимедийни и интерактивни детски книги“.

Докато чакат обявяването на отличените заглавия, всички малки и големи читатели ще могат да разгледат в галерия Credo Bonum и рисунките, превърнали се в плакати на кампанията под мотото „Чети и мечтай”. Те са създадени специално за “Бисерче вълшебно” 2015 и са дело на 20 млади илюстратори от 10. и 11. клас на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София . Откриването на изложбата ще бъде на 22 април 2015 г. от 11 часа в галерия Credo Bonum (ул. „Славянска“ 2) в София. Тя ще продължи до 27 април 2015 г.

Организаторите на наградата канят всички деца да се включат и в детски книжен празник „Бисерче вълшебно“ на 26 април 2015 г. от 11:30 часа в Bulgaria Mall (ниво +1) в София.

Проектът “Бисерче вълшебно” цели да да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната детско-юношеска литература. Той се провежда за трета поредна година и за втори път е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Организатор на инициативата е фондация “Детски книги” с подкрепата сайта “Аз чета”, Министерство на образованието и науката и партньорството на образователния телевизионен канал Da Vinci Learning.

Сайтът „Данибон“ е медиен партньор на инициативата „Бисерче вълшебно“.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.