Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » 10 бижута, които трябва да има всяка дама

10 бижута, които трябва да има всяка дама

 

merilin monro bijuta

 

„Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче“, изпя Мерилин Монро.

 

1. Перлена огърлица

  

grace-kelly

 

Перлите са перфектно допълнение към тоалета. И модни икони като Грейс Кели, Джаки Кенеди Онасис и Коко Шанел са съгласни с това. Без значение по какъв повод, перлите винаги придават елегантност, класа и стил на всяка дама.

 

grace kelly

 

Перлената огърлица подхожда на рокли, на костюми, а дори и на по-ежедневно облекло. Комбинациите са много, а това я прави много добра инвестиция.

 

 

2. Огърлица 

Грейс Кели в "Да хванеш крадец"

 

Огърлицата е едно от дамските бижута, което се среща още от Древността. Разнообразието при огърлиците е голямо. Могат да бъдат със скъпоценни камъни, стъкло, дърво, мъниста, корали и др. Най-скъпи са диамантените.

Огърлиците придават женственост, елегантост, а така също и подчертават индивидуалността на дамата. В зависимост от вида, могат да се носят с ежедневно или вечерно облекло.

 

 

3. Златна (сребърна) верижка

Още една много добра инвестиция. Можете да добавяте към тази верижка различни медальони или висулки.

 

 

4. Медальон (висулка) за верижката

Freywille - Homage to Claude Monet

Freywille – Homage to Claude Monet

 

Когато имате верижка, можете да започнете своята ценна колекция от медальони и висулки и така да разнообразявате различните си тоалети. Чрез тези бижута вие можете да изразите и своята индивидуалност.

 

 

5. Диамантени обеци

 

Анджелина Джоли с диамантени обеци от "Тифани".

Анджелина Джоли с диамантени обеци от „Тифани“.

 

Диамантените обеци придават елегантност, блясък и изискан стил.

Подобно на перлената огърлица, диамантените обеци са неизменна част от колекцията бужата на всяка дама. Те може да са малки, но винаги стоят добре и разнообразяват тоалета. Също така са добър избор, когато се чудите какво да носите. Изключително добра инвестиция.

 

 

6. Златни (сребърни) обеци – малки халки

 

източник: walmart.com

източник: walmart.com

Това е класика. Те са семпли и красиви. Могат да се носят ежедневно или да са дискретно допълнение към вечерен тоалет.

 

 

7. Дълги обеци

Graff Diamonds

Graff Diamonds

 

 

Дългите обеци са прекрасен акцент към вечерния тоалет. Може дори и да не се слагат други бижута.

 

 

8. Коктейлен пръстен

източник: Tiffany & Co, Robb Report, luxurydaily.com

източник: Tiffany & Co, Robb Report, luxurydaily.com

 

Коктейлният пръстен е по-голям и в средата има камък, който често е заобиколен от по-малки камъчета. Нарича се още вечерен пръстен. Това е един от най-често срещаните пръстени.

Пръстенът трябва да се забелязва. Той ще е важен акцент във вечерния тоалет и е добре да по-голям и с цветен камък. Пръстенът изразява отлично индивидуалността на дамата. Придава елегантност, женственост и блясък.

 

 

9. Гривна

източник: FreyWille, Pinterest

източник: FreyWille, Pinterest

 

Гривните могат да бъдат най-различни. Добре е да притежавате – гривна тип верижка, тънка плътна гривна (а дори и няколко броя от една колекция), а така също и по-дебела гривна тип „маншет“. Тънките гривни можете да носите няколко наведнъж или да съчетавате с дебела гривна. Когато сте в офиса, изберете една гривна. Когато излизате с приятели да се забавлявате, можете да сложите няколко гривни заедно.

 

 

10. Часовник

източник: Patek Philippe

източник: Patek Philippe

 

Дамският часовник е не само, за да показва колко е часът, но е и красиво допълнение към тоалета на една дама. Не е нужно да купувате часовник-бижу или спортен часовник. Насочете се към такъв, който ще го носите ежедневно. Добър вариант е семпъл, кръгъл (среден размер) с кожена каишка.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.