Рубрики
Начало » Интересно » 12 типа приятели, от които е по-добре да бягате далече

12 типа приятели, от които е по-добре да бягате далече

 

people-2602616_1280

 

Всеки иска да има верен и най-добър приятел. С него ще е лесно да сподели, ще е приятно да се забавлява, ще бъдат заедно във веселби и несгоди. Но понякога токсичните приятели по-скоро „изцеждат“ силите и енергията и вместо човек да се почувства по-добре, започва да усеща нервност, напрежение и обърканост. Сайтът Adme оформя списък с 12 вида приятели, от които е по-добре да бягаме далече.

12 типа приятели, от които е по-добре да се стои на дистанция

 

1. Жертвата

sad-2385795_640

 

 

„Вие сте добре, не сте като мен!“

 

Обикновено страда от загадъчни заболявания, винаги е жертва на нещо – на липса на внимание, приятели, пари, работа, любов, щастие. Вместо да се радва на вашето щастие, ще ви накара да се почувствате виновен, че сте щастлив.

 

2. Спасителят

man-2037255_640

 

 

„Сега ще ти кажа как се правят тези неща!“

 

Той винаги има инструкции и съвети какво и как да направите. А може и изобщо да нямате нужда от неговите съвети, но той настойчиво ви ги дава. Винаги е в ролята на грижовен възрастен. А дали наистина се нуждаете от неговите напътствия, едва ли се е замислял. Ако го търсите за съвет и ви помогне приятелски, е добре, но не е приятно да ви преследва с непоискани съвети, които може и да не са ви в полза.

3. Завистникът

 

frustrated-2681484_640

 

 

„Ако и аз бях щастлив толкова, колкото си ти!“

 

Такива хора искат всичко, което вие имате. И го искат на всяка цена. А след като го получат, ще разберат, че изобщо не им е необходимо. Тогава идва най-забавният момент – вие се оказвате виновен.

4. Идейният

 

people-2562357_640

 

 

„Нека да направим това!“

 

Този човек не е никак лош, ако обаче не досажда на другите. Той се запалва обаче по нови и нови неща и иска бързо да увлече по тях и своите приятели и познати. Ще скача от тема в тема – ще иска да спасявате животните, след това ще примине към увлечение по рядък вид медитация или ще ви открехне, че трябва да се ядат само плодове. Ако е само за негова си сметка, няма проблем, но често такива хора досаждат на другите и се сърдят, ако им бъде отказано включване в някое ново увлечение.

 

5. Еднодневка

girlfriends-2089398_640

 

 

„А какво изобщо се случи вчера?“

 

Такива хора изповядват максимата „Животът е един!“ и живеят на пълна скорост. До известно време може и да ви е забавно с тях и да ви помагат да си губите времето, но би трябвало бързо да осъзнаете, че с тях приятели няма как да станете. Те не са по дълбоките чувства и взаимоотношения.

6. Просяк

 

sad-2514026_640

 

 

„А можеш ли да ми дадеш…“

 

Няма проблем да се дава на приятел – един, два,… пъти, но когато е постоянно, замислете се дали той не е всъщност пиявица, впита във вас. Ако не отрежете такъв тип човек, той вечно ще ви виси на врата и ще иска да му давате нещо, а после ще ви кара да се чувствате вечно виновен за всичките му проблеми.

 

7. Плямпало

 

woman-791874_640

 

„А ти какво му каза? А той на теб?“

 

Такива хора най-умело боравят с празни приказки. Празнодумците най-често прекарват голяма част от времето си в ненужни разговори. От такъв тип приятел не чакайте никаква помощ, действие или разбиране.

 

8. Егоист

model-395574_640

 

 

„Вижте какво постигнах сам!“

 

Този тип хора изобщо не се интересуват от вашия живот. Всичко свеждат само до собствената си персона и съществуване. Представете си, че се оплачите на такъв „приятел“:

 

„Чувствам се зле. Вчера бях уволнен!“

 

Най-вероятно ще получите такова „разбиране“:

 

„Толкова зле се чувствах и аз вчера. Оказа се, че новите ми сандали ми стягат.“

 

 

9. Енергиен вампир

angry-2840242_640

 

 

„Бягай! Ще те стигна!

 

Всеки се е срещал с енергиен вампир. След такава среща обикновено сме изцедени като лимон. Много често такива хора изпадат в емоционални изблици или гняв или ви правят глупави номера. Не си губете времето с тях.

 

10. Безпардонен

confused-2385799_640

 

 

„Откъде си купи тази ужасна рокля?“

 

Тези хора имат странно чувство за такт и шеги. Задават нелеп въпрос, който ви кара да се изчервите и да потънете в дън земята. С такива приятели никога няма да се отпуснете и да се чувствате добре. Винаги могат да ви засрамят в най-неподходящия момент.

 

11. Критикар

furious-2514031_640

 

 

„Отново си го направил неправилно!“

 

Смислената критика е нещо полезно, но сега говорим за онези хора, които са свикнали да критикуват с или без повод. Най-вероятно те са недоволни от живота си, чувстват се губещи и гледат да се утвърдят за ваша сметка.

 

12. Убиец на време

woman-1401612_640

 

 

„Да си поговорим малко, а?“

 

Този тип хора са свикнали да крадат от времето на другите. Непрекъснато трябва да правите нещо за тях, да отидете някъде с тях, да си поговорите с тях, защото скучаят в момента. Но ако вие ги помолите за нещо, те ще останат на дистанция.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".