Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » 13 женски качества, които мъжете намират за неустоими

13 женски качества, които мъжете намират за неустоими

 

monika-belucci

 

Кои черти правят жените привлекателни? Защо понякога някои красавици стоят самотни, докато усмихнато момиче се радва на много обожатели? Ето няколко черти, посочени от Bright Side, които притежават привлекателните дами, и които действат като магнит за мъжете.

13 черти на привлекателната жена

 

1. Тя е самоуверена

 

„Тези, които се смятат за привлетелни, стават привлекателни и за другите.“

Гьоте

 

„Нищо не прави една жена по-красива от убеждението й, че тя е красива.“

София Лорен

 

Ако една жена е убедена, че е неустоима, светът няма друг избор освен да се съгласи с нея. Обикновено на вид момиче, което се харесва, има по-голям шанс да спечели симпатиите на противоположния пол в сравнение с красавица, която вечно си намира недостатъци и се притеснява за дребни дефектчета. Самоуверените момичета никога не са критични към себе си на публични места. Те излъчват увереност и чувственост – качества, които мъжете бързо оценяват.

 

2. Тя е женствена (и знае кога да е дори безпомощна)

 

via GIPHY

 

Представителите на силния пол са склонни да дадат предимство на момичетата, които изглеждат женствени и безпомощни, които позволяват на мъжа да бъде мъж. Да отвръща на нейната обич, да се грижи за нея, да откликва на нейния зов за помощ – всичко това отговаря на природата на мъжа и го кара да се чувства голям и силен. Но дамите не трябва и да преиграт. Ако има фалш, ако има преувеличена безпомощност, това само ще раздразни мъжете.

 

3. Тя е добра

via GIPHY

 

Добросърдечност и грижовност – това отличава една красива жена от бездушната кукла.

Дами, които притежават способността да виждат добро във всяка ситуация, да гледат на света приятелски, да обичат и да са съпричастни – те са изключително привлекателни за мъжете без значение от външния им вид. Мъжете, които търсят партньор за цял живот, се интересуват точно от такъв тип жени.

 

4. Тя е независима

 

„Не всяка жена се ражда красива, но ако на 30 години не е красива, тя просто е глупава.“

Коко Шанел

 

Мъжете се очароват от целеустремените жени. Предпочитат ги пред пасивните и зависимите. Една наистина привлекателна жена винаги знае какво иска. Когато се сблъска с трудности, не губи време да търси кой е виновникът за нейните грешки. Тя е господарка на съдбата си. Тези нейни черти я правят вълнуващ партньор за един мъж.

 

5. Тя умее да живее „тук и сега“

 

via GIPHY

 

Дамите, които знаят как да живеят „тук и сега“, да се наслаждават на всеки момент от живота си, винаги стават притегателни като магнит за мъжете. Мъжът се чувства прекрасно в обкръжението на жена, която се приема такава каквато е и е благодарна на живота.

Жизнерадостта, оптимизмът, способността да се устои на изкушението да се хленчи или да се критикуват другите – тези черти винаги отличават една жена от другите и я правят обект на внимание и любов.

 

6. Тя умее да се представя в най-добрата си светлина

 

„През годините съм научил, че това, което е най-важно за една рокля, е жената, която е я носи.“

Ив Сен Лоран

 

„Една жена е най-близо до това да бъде гола, когато е добре облечена.“

Коко Шанел

 

Поддържана жена, чиста, облечена с вкус – тя знае как да печели одобрението на другите и да впечатлява. Мъжете не се интересуват от модните тенденции, но винаги забелязват, когато роклята стои идеално на женското тяло.

 

7. Тя е добра домакиня

„Царството на жената е царство на нежност, изисканост и толерантност.“

Жан-Жак Русо

 

Колкото и да не им се харесва на модерните жени този факт, той си е истина. За голям процент от мъжете е важно жената да е добра домакиня и това е черта, която оценяват високо. Жена, която може да готви и да поддържа дома подреден, е привлекателна за мъжа, тъй като тя умее да създава атмосфера на топлина и уют. За представителите на силния пол домакинята е символ за домашно щастие, спокойствие и приятна почивка.

 

8. Тя умее да се радва на щастието

 

via GIPHY

 

„Една наистина щастлива жена кара някои мъже и почти всички други жени абсолютно да полудеят.“

Джон Ървин

 

Мъжете не харесват жени, които лесно се дразнят и са постоянно недоволни от нещо или някого. Не харесват и жени, които смятат, че другите трябва да ги правят щастливи. Мъжете обичат жените, които са щастливи и се радват на щастието.

 

9. Тя проявява интерес

 

„Една жена има само един начин да бъде красива, но стотици начини да бъдат очарователна.“

Монтескьо

 

Един от най-сигурните начини една жена да спечели сърцето на един мъж е като проявява интерес към различни аспекти от живота му. Показването на естествена и искрена симпатия винаги се оценява добре. В същото време една привлекателна жена трябва да е наясно и с нейните собствени желания.

 

10. Тя е общителна

 

Мъжете обичат отворени, общителни дами, които могат да поддържат естествен разговор, но да не се държат като експерти по всички теми. Изкусителната жена е остроумна, но не и объркваща с изказванията си. Тя показва интерес към това, което разказва мъжът и го кара да се чувства умен, находчив и впечатляващ. Една жена, която знае как да изслушва своя събеседник, винаги е желана компания.

 

11. Тя е грациозна

 

„Няма грозни жени. Има жени, които не знаят как да изглеждат красиви.“

Жан дьо Лабрюйер

 

Жестовете на привлекателната жена са плавни и грациозни. Тя притежава идеална поза и завладяваща походка. Движенията й говорят за самочувствие и че харесва тялото си. Начинът, по който ходи, има хиптотизиращ ефект върху членовете на силния пол.

 

12. Тя покорява мъжете с усмивка

Усмихнатите жени, които са в добро настроение, имат по-голям шанс да привлекат мъжете, отколкото намръщените, които винаги са недоволни от нещо. Сияйната усмивка не е само знак за весело настроение, но и изразява енергия и жизненост. Вглеждайки се в блестящите от радост очи на една красива жена, един мъж вижда обещание за удоволствие и щастие и в бъдеще.

 

13. Тя е естествена и искрена

 

via GIPHY

 

Всякакъв вид преструвки отблъскват. Привлекателната жена е естествена, общителна и без комплекси. Мъжете са привлечени от нейната искреност. Всички черти, които са изброени, са важни, но най-ценна е тази – дамата да бъде естествена.

 

източник: Bright Side

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".