Рубрики
Начало » Интересно » 3 филма, с които изобщо не си заслужава да си губите времето

3 филма, с които изобщо не си заслужава да си губите времето

Лоши попадения от филмовия ни маратон

 

cinema-1548517_640

 

Обикновено винаги внимателно подбирам какво да чета, какво да гледам като филм и т.н. Но понякога не искам да е шедьовър, а желая да разпусна с нещо глупаво и след това да не го мисля. Имах нужда от разсейване и си подарихме филмов маратон през последните уикенди. А при подобна лежерна инициатива, в която се гледа филм след филм, винаги има вероятност човек да попадне на лошо качество.

1. „Да свалиш Уолстрит“ 

da svalish wallstreet

Този филм излезе в края на 2019 г. Имаше масирана реклама за него, която се излъчваше в киносалоните миналата есен. Така и не го изгледах тогава. Тези дни след като изчетох книгата „Коледна тайна“, в която имаше много уиски, се сетих за него. Очаквах да има лъскав живот, класа, лежерно разпускане и удоволствия за работещите на Уолстрийт. Наистина имаше споменаване на едно място на марка скъпо шотландско уиски, но липсваше класа. Всичко беше много пошло.

Много лош филм. Не наивно глупав, а направо лош. Не ми хареса. Пошлост. Безвкусица. Кич. Добре, че имах няколко страници за дочитане на хубава книга след това, за да си пооправя неприятното усещане, оставено след него.

 

2. „Десперадос“

Desperados_(film)_poster

 

Това е комедия, но не видях нищо забавно. Много се дразня на глупави жени, които не знаят харесват ли някого, не го ли харесват. И вместо да си решат личния проблем, забъркват безумни каши. А ако имат и глупави приятелки, става съвсем нетърпимо. Понякога се получават  забавни комедии, но с този филм изобщо не се е получило.

 

3. „Класата на безделниците“

klasa bezdelnici

 

Този филм попадна в моята топ 3 класация на глупави филми леко незаслужено. Той трябваше да бъде в допълнителните предложения. Но… Третият филм, който си бях набелязал, явно е бил толкова зле, че вече наистина не помня кой беше. Опитвах се по всякакъв начин да открия какво сме гледали, допитвах се и до съпруга ми, но и двамата сме изтрили вече този лош спомен.

 

Така филмът „Класа на безделниците“ зае третото място. Наистина не е добър, но и е с лоша оценка в IMDb – едва 3,9 (от 10). С толкова ниска оценка досега не бях гледала филм. Но и когато го пуснахме, не бях проверила това. Видях интересно заглавие, лукс, богати, скъпо имение, политици – заинтригуваме и така попадна във филмовия ни маратон. Разочарова ме. Доста схематично беше всичко, а след средата стана и откачено. Имаше добри попадения от живота на богатите, но много шаблонно. Смилих се над него едва, когато видях ниската му оценка. За сравнение: „Да свалиш Уолстрийт“ се радва на оценка 6,3, а за мен е много по-лош от „Класата на безделниците“.

 

Не обичам да си губя времето и да пиша статии за нещо, което не ми е харесало. Днес обаче бях в игриво настроение и реших да споделя, за да не попаднат в нечий друг филмов маратон.

 

В същото време мога да се похваля и с доста добри предложения от филмовия ни маратон. И аз се присъединих към феновете на „Дамски гамбит“. Много добър!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".