Рубрики
Начало » Интересно » 33 психо трика, които всеки трябва да знае

33 психо трика, които всеки трябва да знае

 

macaron-1694369_640

 

 

Искате да спечелите преговорите – занесете нещо за ядене.

 

Когато преговарят с някого, уверете се, че седи на меко. Така има вероятност да е по-отстъпчив.

 

Усмихвайте се по-често. Вие веднага ще подобрите настроението си. Също така трябва да знаете: по-големият оптимизъм води до още по-високи доходи .

 

Който иска да научи нещо ново, трябва да се смее. Смехът подобрява паметта.

 

Поставете си цел! Целенасочеността удължава живота с няколко години без значение в какво се целим, колко сме дисциплинирани и дали стриктно следваме целта.

 

Как бързо да спечелите доверие? Извинете се за неща, които не можете да направите – например за лошото време.

 

Имайте поне едно хоби. Колкото повече се занимавате със своето хоби, толкова по-креативен и по-ефективен ще сте в работата си – с до 30%.

 

bench-1853961_640

 

 

Мъмренето не е чак толкова лошо, колкото го описват някои –  то фокусира, а дори може и да подобри духа на екипа и да спомогне за креативността.

 

Когато се запознавате с чужди хора и ви се сторят симпатични, бъдете сигурен, че вие ще им бъдете още по-симпатичен.

 

Научете се да дишате по-дълбоко. Правилното дишане може да намали кръвното налягане и дори да повлияе добре на имунната система.

 

Редовно си водете вътрешен диалог със себе си. Това намалява стреса, прави ви по-творчески настроен, решава проблемите ви по мъдър начин. Но има едно условие – трябва да си говорите в трето лице.

 

Създавайте успешни мрежи от контакти – свързвайте се с хора, които имат сходни цели на вашите или с хора, които са постигнали това, което вие искате да постигнете.

 

rau-1966045_640

 

Всеки ден след работа трябва да си заделяте по 15 минути за самоанализ. Водете си бележки. Това подобрява производителността с 22,8%.

 

Направете краката си източник на идеи. Колкото повече ходите, толкова повече идеи ще ви хрумват – поне два пъти, а и ставате по-умен. Най-доброто време да сте криетивен е, когато все още сте уморен.

 

Ако сте мъж – пуснете си брада. Брадите правят мъжете да изглеждат по-умни и симпатични.

 

Ако следващия път трябва да вземете важно решение и искате то да бъде по-рационално, а не емоционално – намалете осветлението. На тъмно човек взема по-рационални решения.

 

Ако сте сервитьор и очаквате бакшиш, усмихнете се, докоснете леко рамото на госта и му говорете по име. Вече ще имате 140% повече бакшиш.

 

Всички важни задачи ги правете във вторник. Вторникът е най-продуктивният ден в седмицата.

 

workplace-1245776_640

 

С дясното си ухо чуваме по-добре. Как може да се използва това в човешките взаимоотношения? Ако искате нещо от някого – например съвет, напитка, телефонен номер, помолете за това като говорите на дясното му ухо. Това подобрява шансовете много.

 

На профилната ви снимка в социалните медии в Интернет трябва да се виждат зъби и официален костюм. Тези снимки се приемат най-добре.

 

Позволявайте си да мечтаете повече на ден. Така ще сте по-творчески настроен, лесно ще разпознавате проблемите на ранен етап и бързо ще ги решавате.

 

Трябва да се научите да бъдете благодарен. Това говори не само за силен характер, но и предпазва от големи изкушения.

 

Ако наистина искате честен отговор от някого, помолете го да постави ръката си на сърцето – този жест прави чудеса и хората са по-честни.

 

За да учите успешно, правете малки паузи между ученето. Кратките почивки трябва да са редовно.

 

Ако искате увеличение на заплатата, кажете някакво по-„криво“ число. Например посочете 4350 лева, а не 4000 лева.

 

Лекото неподчинение на дрескода всъщност не е нещо лошо. Но трябва всичко да е направено елегантно и да не се преминава дискретната граница. Който умее да го прави, се радва на висок статус. Това е много добър ход при интервютата за работа, в преговорите и въобще в общуването.

 

Ако чувствате стрес в работата – говорете за това с другите. Веднага щом назовете проблема и го споделите с другите, мозъкът започва да работи по-пълноценно в сравнение с това, когато сте размишлявали върху проблема, който ви тормози. Също така негативните емоции ще отшумят по-бързо и човек се възстановя по-бързо и по-добре.

 

Ако помолим някого за услуга, ние му ставаме по-симпатични. В психологията този феномен е познат като Ефектът на Бенджамин Франклин.

 

Дъвката ускорява нашите познавателни способности, сочи японско изследване. Който дъвче, мисли и запомня по-добре.

 

Кафето не само ободрява, но и ни помага да мислим по-добре. 200 милиграма кофеин на ден стимулира умствената дейност.

 

man-791049_640

 

Човек има склонност да лъже тук и там. Затова този, който признава, че е лъжец, всъщност може би е човек, който обича твърде много истината.

 

Червените стени карат хората да ядат повече. Сините стени ги карат да останат някъде по-дълго.

 

Ръкостискането отнема от 3 до 4 секунди. И все пак хората с топли ръце са по-благосклонни към другите в сравнение с хората със студени ръце. Един трик – дайте чаша с топла напитка на опонента си.

 

Психотриковете са описани в немския сайт Karriere bibel.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".